اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 8121
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 20-01-1392, 12:36
0
20-01-1392, 12:36

روستای قم تپه

دسته بندی: روستاهای مراغه

 
 
روستای قم تپه
.
قم‌تپه یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است.و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1390،جمعیت آن 183 نفر ودارای 42خانوار بوده‌است.
 
 عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید 
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 8641
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 5-11-1391, 23:18
0
5-11-1391, 23:18

روستای آغجه دیزج

دسته بندی: روستاهای مراغه

 
روستای آغجه دیزج
آغچه‌دیزج یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی جنوبی بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌ است.و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1390،جمعیت آن 306 نفر ودارای 75خانوار بوده‌است.

در کتاب جناب یونس مروارید آغجه دیزج جزء دهستان گاودول و سه کیلومتری شرق ملکان قرار دارد ذکر شده است(یونس مروارید).

دیزج: نام روستای از توابع مراغه، خوی، سنندج، همدان، ارومیه و... است(فرهنگ جغرافیای ایران، ج 5).

روستای آغجا دیزج با روستاهای چون: گنجی، آغجا مشهد، خطب و اوزون اوبا همسایه می باشد(ستارنژاد، سعید، اتیمولوژی مراغه).

مختصات جغرافیایی

37 درجه و 09 دقیقه عرض شمالی و 46 درجه و 24 دقیقه طول شرقی از نصف النهار مبدا قرار دارد.

 
عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 5141
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 27-10-1391, 19:23
0
27-10-1391, 19:23

یادی از میرزا حسن شکوهی

دسته بندی: مشاهیر

 
 
یادی از میرزا حسن شکوهی
..
میرزا حسن شکوهی از آزادیخواهان و روشنفکران عصر خود در آذربایجان بود که یکی از حامیان مهم مشروطیت نیز بوده است.
.
.
این بزرگ‌مرد نیز به نوبة خود خدمات بسیار بزرگی بر فرهنگ ایران انجام داده و تمام زندگیش را وقف تعلیم و آگاهاندن مردم و مبارزه با استبداد و استعمار نموده و یکی از حامیان مهم مشروطیت بوده است.
.
.
میرزا حسن، فرزند میرزا مهدی، از آزادیخواهان و روشنفکران عصر خود در آذربایجان بود. هرچند در حجرۀ پدر در مراغه به شغل بزّازی اشتغال داشت، امّا این دلیل بر آن نمی‌شود که او از سیاست و اتفاقاتی که در اطرافش می‌افتد، بی‌خبر است.
.
.
او از فهم و خرد بهرۀ شایانی داشت. پاک طینت، خیّر و بسیار فرهنگ دوست بود. او با سرمایۀ شخصی خود، اوّلین مدرسۀ دخترانه را در سال 1325 هـ.ق. در مراغه افتتاح نمود؛ هرچند با مخالفت عدّه‌ای کج‌اندیش و متحجّر مواجه شد. او در ارتقای سطح علمی، فرهنگی مردم شهرش از هیچ عملی دریغ نداشت. مکاتباتی با مدیران روزنامه‌های حبل‌المتین، صور اسرافیل، روح‌القدس، رهنما و مساوات داشت و در این جراید، دست‌نوشته‌ها و اندیشه‌هایش را به چاپ می‌رسانید.وی در خصوص آمدن روزنامه به مراغه می‌نویسد: «روزنامه‌های زیادی در ایران انتشار یافت و مردم تمام جریده‌خوان شدند. از بازار که گذر می‌شد، تمام اصناف روز چاپار جریده در دست و می‌خواندند. عالمی داشت و برای ترقّی‌خواهان وطن حظّ‌ها می‌داد».
.
.
عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 7130
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 23-10-1391, 23:08
0
23-10-1391, 23:08

برخی امامزاده های شهرستان مراغه

دسته بندی: مذهبی

.
.
برخی امامزاده های شهرستان مراغه


امامزاده و اولیا نام آشنای دوستداران اهل بیت است، نامی است که تداعی گر یکی از شخصیت های مذهبی در دوران های کهن دارد. امامزاده ها که در تلفظ عامیانه بیشتر تحت عنوان اجاق شناخته می شوند به محل های اطلاق می شود که یک شخصیت مذهبی و مردمی در آنجا دفن شده است و به مرور زمان برای مردم جنبه تقدسی پیدا کرده است  و به مرور شاهد بر پایی مراسمات مذهبی و دادن نذورات در این گونه مکان ها هستیم بخصوص در ایام خاصی از سال که عبارت باشد از ماه محرم.

در شهرستان مراغه علاوه بر امامزاده های ابراهیم وعطااله که معروفیت بیشتری را دارد امامزاده های نیز در برخی از روستاهای شهرستان قابل مشاهده است که برخی از این امامزاده ها نیزاز معروفیت زیادی نزد اهالی روستاییان دارد، هرچند که امروزه متاسفانه مورد بی لطفی برخی افراد قرار گرفتند و به شدت تخریب شدند ولی با این حال کماکان آن ارزش و تقدس خود را حفظ کردند .
 
 
 عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید
 
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 5682
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 23-10-1391, 22:29
0
23-10-1391, 22:29

روستای شیخ لر سفلی

دسته بندی: روستاهای مراغه

 

روستای شیخ لر سفلی

شیخ‌لر سفلی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قوری‌چای غربی بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است.و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1390،جمعیت آن 86 نفر ودارای 27خانوار بوده‌است.

روستای شیخ لر تقریبا جزء آخرین روستاهای شهرستان مراغه در سمت شرق که هم مرز شهرستان هشترود می باشد قرار گرفته است. این روستا با روستاهای چون قیزجه، باغ یری و شیخلر علیا همسایه می باشد. در مورد وجه تسمیه روستا باید توضیح داد که از دو کلمه شیخ و لر تشکیل شده که واژه شیخ را در ابتدای برخی روستاهای شهرستان می توان مشاهده کرد. کلمه شیخ در لغت به معنی کسی که دارای صاحب کرامات والا می باشد اطلاق می شود از آنجا که شهرستان مراغه در قدیم ایام دارای شیوخ زیادی بوده است بی دلیل نخواهد بود که این نام در ابتدای برخی از روستاها و مکان ها مشاهده کرد. احتمالا نام روستا نیز از شیخی گرفته شده است که به نوعی بانی و بزرگ روستا بوده است.

 

این مطلب توسط آقای سعید ستار نژاد ارسال شده وعینا در اینجا درج گردیده است

اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 5091
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 22-10-1391, 18:48
0
22-10-1391, 18:48

جایگاه مراغه در بین ادیان

دسته بندی: مذهبی

 
 

جایگاه مراغه در بین ادیان
چکیده:
 
بی تردید، دین همواره عامل پیوند قوی میان بشریت در طول زندگی بوده است. با گذشت زمان، سوالات بسیار زیادی در زمینه ی دین و مسایل دینی برای بشر مطرح گردیده و بشر در جریان زندگی خویش، به بهانه های مختلف شاهد پدیده های طبیعی و غیر طبیعی متعددی بوده است که خود برای وی سوال برانگیز بوده اند و موجب پیدایش باورداشت ها و عملکرد های خاصی گردیده اند. یکی از جاهای که بتوان در آن آثاری از ادیان را مشاهده کرد و درباری آنها مطالعه کرد شهر مراغه است، که آثاری از ادیانی چون: مهرپرستی، زرتشتی، مسیحیت باقی مانده است. در این مقاله سعی شده که به معرفی آثار باقی مانده از این ادیان پرداخته شود، که روزگاری در این شهر سکونت داشتند که به مرور زمان جایگاه خود را از دست دادند.
 
واژگان کلیدی: دین، مراغه، مهرپرستی، زرتشتی، مسیحیت.
 
مقدمه
 
درجستجوی مراغه،اولین بار به گفته بطلیموس استناد می شود که دریاچه اورمیه به علت واقع شدن درکرانه غربی «مارگیانه» (مراغه) به نام دریاچه مارگیانه ذکر نموده است. بدین ترتیب قدمت این شهر به سان قبل ازمیلاد مسیح می رسد. دیاکونوف با استفاده از مندرجات الواح آشوری از وجود یک پادشاهی نیمه مستقل به نام «اوئیشدیش» یا «ویشدیش» در سده هشتم قبل از میلاد در حدود ناحیه مراغه کنونی(دیاکنوف،1377، 194).
 
 
عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید

ابر تگ‌ها: دین، مراغه، مهرپرستی، زرتشتی، مسیحیت.

اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 5851
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 22-10-1391, 13:38
0
22-10-1391, 13:38

ردپای از انسان های ماقبل تاریخ در مراغه

دسته بندی: خبرها

 

 

 

ردپای از انسان های ماقبل تاریخ در مراغه

 

مراغه با تاریخ درخشان خود در قرون اسلامی، نشان می دهد که پیشینه قوی دارد که قدمت آن را باید در دوران های خیلی  قدیمی تر که هزاران سال قبل از مسیحیت نیز باشد جستجو کرد. خوشبختانه بررسی های که طی چند دهه اخیر در منطقه صورت گرفت این واقعیت را نشان داد که این منطقه، قدمتی نزدیک به صد هزار سال دارد، که این آثار دال بر وجود انسان های در این منطقه است که در دوره ی پارینه سنگی در اینجا زندگی می کردند. پارینه سنگی قدیم در ایران تقریبا از صد هزار سال پیش شروع می شود و تنها در سه منطقه آثاری از آن یافت شده است. که یکی از این مناطق محدوده مراغه، تبریز و میانه است.


خانم هندصادق کوروس، دانشیار دانشگاه تهران در آذربایجان شرقی و در منطقه ی محدود به تبریز، مراغه و میانه در سال 1345 بررسی های سطحی  که انجام دادند موفق شدند چند نمونه دست افزار سنگی بدست آورند که بنا به عقیده ی ایشان این آثار شواهدی بر حضور انسان در دوره پارینه سنگی در این منطقه است و این انسان ها متعلق به همان گروه های انسانی است که حدود نیم میلیون سال قبل بطور پراکنده از اسلواکی تا چین زندگی می کردند و با فن آتش آشنایی داشتند. متاسفانه این بررسی ها تا سال 1379 متوقف بود تا اینکه در این سال بررسی های که توسط آقایان رضا غفاری و فریدون بیگلری در منطقه مراغه به عمل آمد و ایشان  موفق شدند در حاشیه رودخانه ورجوی آثاری از دوره ی پارینه سنگی میانه را در منطقه کشف کنند که بیشتر این آثار تراشه ابزارهای سنگی بود. این بررسی ها نشان می دهد که شهرستان مراغه تقریبا از صد هزار سال قبل محل زندگی بوده است. و امید است در بررسی های آتی شاهد کشف آثار گرانبهایی از دوران های مختلف تاریخی در مراغه باشیم چرا که بی شک این منطقه یکی از مستعد ترین مناطق زیست در دوران های باستان بوده است.

 

سعید ستارنژاد کارشناس باستان شناسی از دانشگاه سراسری محقق اردبیل

 

اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 6971
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 18-10-1391, 22:04
0
18-10-1391, 22:04

درویش اشرف مراغه‏ ای

دسته بندی: مشاهیر


 اشرف مراغه ‏ای (وفات 854 ق)،
دانشمند و شاعر، متخلص به اشرف
معروف به درویش‏ اشرف
 
از سخنوران قرن نهم هجری و از شعرای گمنام ادب فارسی می باشد و در دیباچه كلیات آثار خطی او نوشته شده است: اشرف بن الشیخ الامام السعید قدوه ارباب الحدیث ابن علی الحسین بن الحسن المراغی التبریزی.
در تذكره هایی چون نصرآبادی و آتشكده ی آذر و مجمع الفصحا و غیره نام و نشان او نیامده است ولی اوحدی در عرفات می نویسد: اشرف خیـابـانـی مـردی درویش نمـد پوش، قورچوق پیچ (نمد درازی كه دراویش دور كلاه می پیچیدند) بوده، به مردم كم آمیختی و تتبع خمسه كردی.
در «ریحانه الادب» آمده كه نام وى حسین و نام پدرش حسن و كنیه‏اش ابوعلى است. معاصر بایسنقر و پسرش سلطان‏محمد و شاه نعمت‏الله ولى و جهانشاه قراقویونلو بود.
در صحف ابراهیم مسطور است: كه مولانا سید اشرف اوقات خود را درخدمت شاهزاده پیر بوداق خان پسر جهانشاه بن قره یوسف بسر می برد و بعد از كشته شدن پیر بوداق در بغداد و به امر جهانشاه، به تبـریـز آمـد و عـزلت اختیار كرد و در وى ملازم شاهزاده پیر بوداق‏خان، فرزند جهانشاه‏خان بود و بعد از كشته شدن پیر بوداق، به تبریز آمد و در آنجا ساكن شد و به مجلس كسى نرفت. تا اینكه در سال ۸۵۴ه.ق. از این دار فانی رحلت نموده است.
 
 
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 17033
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 16-10-1391, 16:02
0
16-10-1391, 16:02

اسماعیل حمیدیه ( نشید)

دسته بندی: مشاهیر

 

اسماعیل حمیدیه ( نشید)

 

اسماعیل حمیدیه متخلص به ( نشید) به سال 1295هجری شمسی در شهر مراغه دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در مراغه و اورمیه به پایان رسانید. پایان تحصیلات دوره متوسطه او مصادف بود با جنگ جهانی دوم و فوت پدر که نتیجتا مسئولیت و کفالت خانواده بر وی محول می گردد. با وجود استعداد فوق العاده و علاقه وافر به ادامه تحصیل و یادگیری که یکی از خصیصه های اخلاقی وي بود و همیشه نیز این مسئله را به فرزندان و نزدیکان و آشنایان خود توصیه و آنان را تشویق به فرا گیری و تحصیل علم و هنر می نمود خود به علت مشکلات خانوادگی و مسئولیت هائی که بر عهده گرفته بود قادر به ادامه تحصیلات منظم و دانشگاهی نشد ولی لحظه ای از یاد گرفتن و مطالعه باز نایستاد.

 

 

 

عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید

ابر تگ‌ها: اسماعیل -حمیدیه -( نشید)

اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 12185
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 14-10-1391, 23:25
0
14-10-1391, 23:25

جاذبه های گردشگری مراغه

دسته بندی: جاذبه های گردشگری

 

 


جاذبه های گردشگری مراغه

  

با توجه به حجم زیاد مطالب سایت لازم دانستم جهت دسترسی بازدیدکنندگان عزیز به مطالب مورد علاقه خود لیستی تهیه کنم که دوستان با کلیک بر روی مطلب مورد نظر سریعتر به آن دسترسی پیدا کنند. 

لطفا روی مطلب مورد علاقه خود کلیک فرمائید

 

 

موزه سنگ نگاره ها

 

 

گنجینه شهدای دفاع مقدس (موزه آثار شهدا) 

 

موزه فسیل شناسی

 

 ایستگاه راه آهن مراغه

 

موزه تخصصی مراغه (موزه ایلخانی)

 

هتل بزرگ مراغه

 

فرودگاه سهند مراغه

 

 سد علویان مراغه

 

هتل بزرگ آلیانس