اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 9990
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 29-09-1389, 23:19
0
29-09-1389, 23:19

مقبره آقالار

دسته بندی: مکانهای تاریخی

 

.
.
مقبره آقالار
 
مقبره آقالار , بعنوان بنای باقیمانده از دوره زندیه بیانگر نوع و سبك معماری آن دوره بسیار حائز اهمیت است مقبره آقالار بنایی چهار ضلعی آجری است که بر روی قبر میر عبدالفتاح موسوی مراغی شاعر و عارف نامی دوره زندیه ساخته شده است . این بنا در سال 1175 هجری قمری ساخته شد و در سال 1274 هجری قمری توسط حاج عباسعلی بنایی به طور کامل مرمت گردید .
این مقبره بعدها به محل دفن بزرگان , عارفان و شیوخ مراغه تبدیل شد و شخصیت هایی چون شاهزاده رضا قلی میرزا متخلص به مجنون علی شاه در ان دفن شدند. بر این اساس بنا به مقبره (( آقالار)) معروف شده است . مقبره آقالار در سال 1381 شمسی پس از مرمت به موزه تبدیل شد و تحت عنوان موزه سنگ‌نگاره‌های تاریخی منطقه مورد بازدید عموم قرار گرفته است. این بنا در جنوب شرقی مراغه و به فاصله اندكی از گنبد سرخ داخل بوستان آقالار واقع شده است
 
عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 9706
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 29-09-1389, 23:11
0
29-09-1389, 23:11

مقبره صدر کبیر- مراغه

دسته بندی: مکانهای تاریخی

 
مقبره صدر کبیر- مراغه    
شماره ثبت : 11468
تاریخ ثبت : 24/12/1383
 این بنا آرامگاه حاجى كبیرآقا معروف به مجرم مراغه ای نوه سیدعبدالفتاح موسوى مراغه اى از عارفان و عالمان دوره قاجاریه است. این بناى آجرى به صورت ساده در دو طبقه سردابه و نمازخانه ساخته شده و قسمت سردابه آن محل دفن این عالم مراغه اى است. طبقه دوم و نمازخانه این اثر تاریخى به صورت چهارگوش بوده و گوشه هاى آن با گوشواره ها و كادربندى هاى زیبا تزئین شده و بر بالاى چهار گوشواره گوشه هاى این بنا گنبد آجرى ساخته شده است. بناى مقبره صدر كبیر مراغه در اول خیابان آیت الله كاشانى این شهرستان واقع است
1- موقعیت بنا :
مراغه، میدان مصلی ، خیابان هشترود ، کوچه پسندآباد ، روبروی مسجد پسندآباد.
2- شرح مختصری از بنا و مشخصات فنی بنا :
پلان خانه بصورت مستطیل و شامل دو طبقه است که طبقه زیرزمین شامل دو اتاق است. چند مقبره در زیرزمین وجود دارد و پوشش سقف طبقه زیرزمین قوسی شکل و پوشش سقف طبقه اول گنبدی است. دارای یک ورودی هال مانند و یک اتاق که چند قبر در آن موجود می باشد.
این بنا دارای نمای آجری بسیار متنوع با طرح های مختلف و درداخل بنا از قوسها و طاقهای متنوع استفاده شده است . عرصه بنا 110 مترمربع و اعیانی آن 158 مترمربع می باشد.
3- .......
 
عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید 
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 19678
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 29-09-1389, 09:10
0
29-09-1389, 09:10

موزه فسیل شناسی

دسته بندی: جاذبه های گردشگری

 

موزه فسیل شناسی 

 

موقعیت موزه :روستای مردق

 

فسیل‌های منطقه فسیلی مراغه قدمت هفت میلیون ساله این منطقه را به عنوان نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران بازگو می کنند.

این منطقه یکی از غنی‌ترین مناطق سنگواره‌ای جهان بوده و در آخرین مطالعات صورت گرفته فسیل های اجداد ماموت، زرافه و آهو در این منطقه کشف شده است. لایه‌های فسیلی موجود در مراغه مربوط به اواخر دوران نوزیستی زمین‌شناسی یعنی چهار تا هفت میلیون سال قبل هستند که با انجام کاوش های علمی می توان اطلاعات بسیار دقیقی را از زندگی جانوران غول‌پیکر در این منطقه به دست آورد. منطقه فسیلی مراغه به دلیل دارا بودن فسیل ماستادون و ماموت‌ها (سنگواره‌های پیش از تاریخ) دارای شهرت جهانی بوده و هم اکنون مورد حفاظت ویژه سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد. منطقه فسیلی مراغه به عنوان نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران از بالاترین رده‌های حفاظتی سازمان محیط زیست است. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی این منطقه در شورای عالی حفاظت محیط زیست ایران به عنوان اثر ملی و طبیعی به تصویب رسیده است.

 

 عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید

اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 11514
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 29-09-1389, 09:00
0
29-09-1389, 09:00

موزه سنگ نگاره ها

دسته بندی: جاذبه های گردشگری

 

 موزه سنگ نگاره ها

 

 در بافت قدیمی مراغه مقبره آقالار (موزه سنگ نگاره ها ) متعلق به زندیه، قرار دارد كه از دو سال پیش به موزه سنگ‌قبرهای تاریخی تغییر كاربری داده است.

گنجینه و موزه سنگ آقالار مراغه در محل مقبره میرفتاح موسوی نزدیك گنبد سرخ مراغه واقع شده است. از خصوصیات بارز بنا پلان معماری ، گنبد بزرگ مركزی و رواق چهار طرف آن است  این بنا به دستور ظل السلطان به خاطر احترام و ارادتی كه به مراد خود میرفتاح موسوی داشت در سال 1175 ه.ق ساخته شد. این بنا به دلیل وجود سنگ قبرهای مرمری نفیس و با جمع‌آوری و نمایش انواع سنگ قبور گهواره‌ای، صندوقی، سنگ نوشته‌ها و قوچ های سنگی به صورت موزه سنگ‌ نگاره‌ها در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.  

 سنگ قبرهایی مربوط به قرون هفتم و هشتم هجری قمری متعلق به  گورستان بزرگ و قدیمی روستای ورجوی در این موزه‌ به نمایش در آمده است. این سنگ‌ها كه پس از شكستن و تخریب آنها توسط غارت گران اموال فرهنگی در طی سالیان گذشته، به این مكان انتقال داده شدند.

 

عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید

 

اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 9650
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 29-09-1389, 04:39
0
29-09-1389, 04:39

گنبد غفاريه مراغه

دسته بندی: مکانهای تاریخی

 
 
 
گنبد غفاریه مراغه
 
این گنبد نیز یکی دیگر از مزارهای پنجگانه مراغه می باشد. این بنا در قسمت شمال باختری مراغه، كنار رودخانه صافی چای واقع شده و تاریخ احداث آن در فاصله بین سال های 725 و 728 هـ. ق است. گنبد غفاریه بنایی مربع و آجری است كه بر بالای سكویی سنگی و سردابه دخمه ای عمیقی استوار می باشد.
در چهار زاویه آن ستون هایی با نقوش لوزی یخ ساخته اند. جلو خان بزرگ آن، رو به شمال دارد و پهنای طاق زیرین به جانب خاور است. هر یك از اضلاع طرفین و عقب دارای دو طاقنما و یك حاشیه مكتوب است.
در این گنبد تمامی خطوط، ریحان است. كاشی های این بنا مخلوطی از رنگ آبی دریایی و آسمانی است. رنگ حروف كتیبه ها سیاه بوده و بر متن سفید دیوار با شاخ و برگ فیروزه قرار دارند. بالای طاق نمای مركزی ایوان بزرگ، كتیبه ای سه خطی دیده می شود.
بالای درگاه بنا نیز یك كتیبه دو سطری موجود است كه به علت ساییدگی و شكستگی مفهوم نیست، ولی به نظرمی رسد كه القاب و نام صاحب بقعه است. در جلو خان بزرگ یك طاقنمای مركزی بر سر در ساخته اند كه دربالای آن دو سطر كتیبه دیده می شود
 
 
عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید
 
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 10470
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 29-09-1389, 04:35
0
29-09-1389, 04:35

گنبد مدور مراغه

دسته بندی: مکانهای تاریخی


 

گنبد مدور
 
گنبد مدور دومین مزار از قبرهای پنجگانه مراغه است. این بنا برجی است مدور كه از گنبد و سقف آن چیزی بر جای نمانده و مزاری كاملا ناشناخته است . ارزش بنا در این است كه ترقی و تكامل نمای مینایی را طی دوران كوتاه میان تاریخ احداث این بنا و تاریخ ساخت گنبد سرخ نشان می دهد . بنا كه از آجر ساخته شده ، به سكوی بلندی از سنگ كه سردابی در میان دارد ، نهاده شده است .معماری‌ این‌ گنبد نیز بسیار جالب‌ توجه‌ است‌. مصالح‌ آن‌ آجر و ملاط‌ و بیشتر به‌ برج‌ دیده‌بانی‌ شبیه‌ است‌. بنا ظاهری‌ ساده‌ دارد و نظیر نوعی‌ برج‌ دفاعی‌ است‌ كه‌ فاقد تزئینات‌ می‌باشد. فقط‌ درب‌ ورودی‌آن‌ با نقوشی‌ مشابه‌ نمای‌ اصلی‌ گنبد سرخ‌ آذین‌ شده‌ است‌.
 
 
 
عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید
اطلاعات مطلب
  • بازديدها: 10832
  • نويسنده: farabi
  • تاريخ: 29-09-1389, 04:30
0
29-09-1389, 04:30

گنبد کبود

دسته بندی: مکانهای تاریخی

 
 
گنبد کبود
 

 

گنبد کبود

 

سومین مزار از قبرهای پنجگانه مراغه كه « قبر مادر هلاكو» نامیده  می شود برجی  كبود و زیبا به شكل منشور ده وجهی است. پهلو های این برج دارای طاق نما و حاشیه كاری و دندانه است و در كناره آن ها پایه های ستون مانندی ساخته شده است. این پایه ها مانند سطح بیرونی طاق نما ها، با تزئیناتی مركب از آجر و سفال و كاشی فیروزه ای رنگ در طرح هایی هندسی، به شكل بدیع آرایش شده اند. وجه تسمیه برج، شاید به دلیل وجود این همه كاشی فیروزه ای می باشد این برج نظیر دیگر برج های مقبره دار دو طبقه است. قسمت پایین، سرداب مخصوص دفن میت است و قسمت بالایی، اطاقی مزین به گچبری، كاشی و نوشته، می باشد. اطاق سقف بلندی دارد كه گنبد آن فرو ریخته و قسمت اعظم گچبری و تزئینات و نوشته های آن نیز از بین رفته است داخل بنا، دور تا دور زیر گنبد بر حاشیه ای پهن از گچ، با خط نسخ قسمتی از آیه اول سوره 67 قرآن كریم نوشته شده است. اندازه قبر كه منسوب به مادر هلاكو است و زیر گنبد قرار دارد، از حد معمول بزرگ تر می باشد. تاریخ بنا با توجه به نظرات مختلفی كه در مورد صحت وجود قبر مادر هلاكو، در این گنبد مطرح  است، احتمالا در فاصله سال های 582 و 652 می باشد. این برج ده متر با برج مدور فاصله دارد.  

 

 

عکسهای بیشتر و بقیه مطلب را در ادامه مطلب ببینید